12 december 2012

Muse

I måndags åkte jag till den stora staden för att se Muse konsert.


Det var fint och det var ståtligt och det dansades och en dos fiilistelyä fanns med. Killarna hade fin valoshow, ståtlig scenografi och de sjöng bra. Jag var förvånad över att det lät så lika, som det gör på Spotify. Antingen är de jätte bra eller också är de super mixade. Antagligen båda.

För övrigt kan jag nämna, att detta var min första "riktiga" rockkonsert. Min vän hade köpt extra biljetter och frågade om jag och A ville följa med. Det var inte ett svårt val med tanke på att A skarpt gillar Muse. På vårt bröllop fick han sjunga Knights of Cydonia, för att få mig tillbaka efter att jag blivit bortrövad.Jag hade en bild i mitt huvud om hur det går till. Alla jag talat med före konserten sade att Muse är kända för att göra spektakulära shower. Och det VAR DET!!!
Men...
Jag trodde jag gick på konsert utan förväntningar, men tydligen hade jag för höga. Jag väntade på en wow- upplevelse av hela kalaset, men den kom aldrig. Inte i den skala jag trott. Det största kruxet var väl att alla de spelade låtarna inte var super bakanta för mig från förut. Nämnas bör, att Muse låtar dånat ur våra högtalare här hemma både före och efter konserten. Det råder klar Muse Hysteria.

Dessutom är de ju på väg till Finland igen kommande sommar, den 27.7.2012 till Stadion. Biljetterna släpps ut den i övermorgon den 14.12.

Här kommer mera konsert atmosfär:
Ursäkta den dåliga bildkvaliteten på vissa bilder. 

Nedan följer ännu en lista över de spalade låtarna:

1. The 2nd Law: Unsustainable
2. Supremacy
3. Interlude
4. Hysteria
5. Panic Station
6. Resistance
7. Supermassive Black Hole
8. Animals
9. Monty Jam
10. Explorers
11. Sunburn
12. Time is Running Out
13. Liguid State
14. Madness
15. Follow Me
16. Undisclosed Desires
17. Plug In Baby
18. Stockholm Syndrome

Encore:
19. The 2nd Law: Isolated System
20. Uprising
21. Knights of Cydonia

Encore 2:
22. Starlight
23. Survival

Inga kommentarer: